NAKON UHIĆENJA SUTKINJE ŠUPE: Evo što kaže glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Jučer je uhićena šibenska sutkinja Maja Šupe, zajedno sa zagrebačkim poduzetnikom Blažom Petrovićem i šibenskim odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem.

Izvor: Media servis

Razlog uhićenja je navodno sumnja da je Šupe primila 15 tisuća eura mita kako bi za Petrovića donijela oslobađajuću presudu. Svi bi danas trebali izaći pred suca istrage koji će odlučiti slijedi li im istražni zatvor.Novu akciju uhićenja komentirao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

”Ono što mogu reći je da su tri osobe uhićene, sada se radi procedura dokaznih radnji, pretrage i tako dalj. Mi na tome nećemo stati. Borba protiv korupcije je, već godinama to ističemo, naš prioritet i rezultati su vidljivi”.

Navodno PNUSKOK istražuje sve presude Šupe, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže da nema informacije o tome. “Ne trebam i ne znam što oni rade”, rekao je ministar.

“Ako je prošle godine broj koruptivnih kaznenih prijava porastao za skoro 70 posto i ako je broj obuhvaćenih osoba porasta za 46 posto, to nije zbog toga da bi se netko hvalio. To je zato da se javnosti prenesu točni podaci da policija vralo kvalitetno radi svoj posao”.