NAKON UHIĆENJA: Osumnjičenoj (27) za ubojstvo sestrične (14) jednomjesečni istražni zatvor

policija, hrvatska

Zbog sumnje u ubojstvo 14-godišnje djevojčice Sare Čirjak iz Zadra uhićena je njezina 27-godišnja sestrična Ivana Čude.

Izvješće: Media servis

Osumnjičena je za teško ubojstvo. Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu sprovedena je sucu istrage koji je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

“Sud je razmatrao prijedlog Županijskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora i utvrdio da postoje razlozi za određivanje istražnog zatvora. Mogućnost utjecanja na svjedoke, mogućnost ponavljanja kaznenog djela, i neometano odvijanje kaznenog postupka jer je riječ o kaznenom djelu za koje je moguća kazna dugotrajnog zatvora i radi neometanog odvijanja kaznenog postupka”, kazao je istražni sudac Ivan Perković.

“Koja procedura će biti radi prikupljanja daljnjeg dokaza da se vidi postoji li osnovana sumnja da je počinila to kazneno djelo, a kasnije će biti dalje određeno hoće li se voditi kazneni postupak protiv nje ili ne”, izjavila je odvjetnica prema službenoj dužnosti Vlasta Jurašin.

“Roditelji djevojčice su zatvoreni u sobi u potpunom šoku. Ne znamo što se zapravo dogodilo tamo i nitko u to još ne vjeruje. Oni ne mogu govoriti, stalno plaču. Svi smo u jako teškom stanju, nesreća je prevelika”, rekla je kroz suze rođakinja obitelji ubijene osnovnoškolke Sare Čirjak ispred njezine obiteljske kuće u Zadru gdje se nakon vijesti o tragediji okupila bliža obitelj 14-godišnjakinje, piše Zadarski.hr.

PISALI SMO:

TEŠKO UBOJSTVO: Djevojčica (14) ubijena hladnim oružjem – uhićena njezina sestrična – čitajte OVDJE.

Komentiraj