NAKON UHIĆENJA DEKANIĆA: Neka Penava i Dabro kažu kako dolaze do diploma – kaže Banožić

Mario Banožić dao je izjavu u vezi uhićenja župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića.

“Časni sud odlučio je staviti članstvo župana u mirovanje i u tom statusu će ostati dok se ne završi postupak s pravosudnim tijelima. Ne postoji tijelo koje ga može natjerati na ostavku niti inzistirati na tome. Mi smo donijeli političku odluku, a Damir Dekanić će morati sam donijeti odluku”, rekao je.

Na pitanje hoće li pozvati Dekanića na ostavku, Banožić je odgovorio da ga se može smijeniti samo zakonski ili ako to bude njegova osobna odluka. “Bilo kakvo spinanje oporbe jasno pokazuje da jasno žele obmanuti građane Vukovarsko-srijemske županije. Ne postoji tijelo koje može nekoga natjerati na ostavku”, poručio je, kako javlja N1.

“Moj stav je da politika u sebi nosi odgvornosti. Bilo kakav oblik je šteta za stranku, ako nije u korist građana. Mogli ste primijetiti žestoki napad kroz medije”, rekao je.

“Pozivam Josipa Dabru iz Domovinskog pokreta koji je u svojim izjavama rekao da je svaki dan pitao što je s tim slučajem Državno odvjetništvo. Ja sad pozivam njega i Penavu da pozovu Državno odvjetništvo i neka kažu što se događa s njihovim izvješćem u stranci, kako dolaze do diploma, kako kupuju zemljišta, što rade kad ostanu bez vozačke dozvole”, kazao je Banožić.

Ministar je rekao Dekaniću da mora govoriti istinu. “Mi nismo bili s njim u vozilu, sad je dobio priliku prikazati istinu”, dodao je ministar obrane.

“Samo izvješće koje se podnosi, podnosi se članovima Nacionalnog odbora, sve ostalo je u domeni Nacionalnog ureda. Isto tako, što se tiče ravnatelja Kindera, da novog ravnatelja predlaže ministar obrane”, rekao je.

Navodi da se da se čeka da Milanović potvrdi novog ravnatelja. Banožić kaže d aravnatelj Kinder neće biti smijenjen dok ne budu imali ravnatelja.

“Prijedlog ravnatelja imamo, Milanović ga ne želi prihvatiti, očito da svjesno dovodi rad u blokadu”, zaključio je.