NAKON UDARA GOVNIMA NA BANSKE DVORE: Nastavit ću sa sličnim akcijama – tvrdi Anzulović

Podijelite članak
Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT

Iva Anzulović, novinarka i volonterka, koja je bacila izmet pred ulaz u Vladu u Banskim dvorima, na pressici reče da će nastaviti sa sličnim akcijama s fekalijama kako bi upozorila na pretvorbeni i drugi kriminal u Hrvatskoj.

Podsjećajući kako svi oni koji imaju spoznaje a ne prijavljuju teže kazneno djelo za koje je propisana zatvorska kazna dulja od 10 godina, podliježe zatvorskoj kazni, rekla je da na “cesti doslovce imamo ubojice, profitere i silovatelje koji nisu procesuirani”.

Nije joj problem, kaže, svjesno otići u zatvor 10 dana, 10 godina pa i 20 godina, jer je, ističe, sigurnija u njemu nego vani.

Traži i uhićenje svih novinara koji su pisali o kriminalu, a nisu ga prijavili.

Kada su je novinari podsjetili da su i na njih bacane fekalije, rekla je: “Djelovala sam kako sam osjetila”, te da svoj čini niti uspoređuje, a niti se nadahnjuje drugima.

Kada joj je skrenuta pozornost da je u neugodnu situaciju dovela i člistačice koje su to morale čistiti, Anzulović je rekla: “Da je Hrvatrska uređena država te bi čistačice imale veću plaću, pa i ne bi bilo potrebe za ovakvim postupcima… Bilo je bitnije ukazati na kriminal, nego to što je ta čistačica deset puta donijela kantu s vodom kako bi oprala pod….”

Upozorila je kako je u Hrvatskoj korupcija prisutna i umrežena od sudstva i DORH-a, te ustvrdila da nije potrebno da netko bude pravomoćno osuđen da bi ona pisala o njihovom kriminalu, jer, kako reče, niti Hitlert nije bio pravomoćno osuđen.

 

 

Komentiraj