NAKON UBOJSTVA U DALLASU: Saznat ćemo sigurno o njihovim bolesnim motivima – poručio Obama

barack obama

U teksaškoj metropoli Dallasu, ubijena su petorica policajaca tijekom prosvjeda protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima.

Tri su osobe uhićene te odbijaju suradnju s policijom. Četvrti napadač je ubijen nekoliko sati nakon napada, prenosi Media servis.

U napadu za vrijeme mirnog prosvjeda u Dallasu ubijena su petorica policajaca, a njih sedmero je ozlijeđeno.

U napadu je sudjelovalo nekoliko napadača. Tri su uhićena, dok je četvrti ubijen nakon što se satima skrivao u garaži i prijetio policiji da su postavljene bombe diljem grada. Ta je informacija demantirana nakon detaljne pretrage.

Šef policije Dallasa David Brown ranije je rekao da su snajperisti iz zasjede pucali. Među njima je bilo 12 policajaca i dva civila.”Napadač je rekao da će nas sve ubiti i da su po Dallasu postavljene bombe tako da smo vrlo oprezni u taktikama”, rekao je šef policije.

Jedan od prosvjednika kaže da je nakon prosvjeda zavladao potpuni kaos na ulicama.

“Čuli smo pucnjeve. Isprva nismo mogli raspoznati od kuda dolaze jer ih nismo očekivali. Jedan me policajac spasio tako što me odgurnuo jer su pucali u našem smjeru”. Odmah nakon incidenta oglasio se na facebooku i američki predsjednik Barack Obama, napisavši da se Amerika mora nužno suočiti s pojavama rasnih predrasuda.

Izjavu je dao i na marginama sastanka članica NATO-a u Varšavi, ocijenivši napad kao divljački, proračunat i vrijedan prezira.

“Saznat ćemo sigurno o njihovim bolesnim motivima, ali da budem jasan, nema opravdanja za ove bezumne napade. Pravda će biti zadovoljena”.

“Ostvarila se naša najgora noćna mora. Ovo su teški trenuci za Dallas” rekao je gradonačelnik Dallasa Mike Rawling.  “Naši policajci stavljaju svoj život na kocku svaki dan. Gospodo, to nije hipoteza, nego stvarnost.”

Prosvjed je organiziran nakon ubojstva dvojice Afroamerikanaca iz Minnesote i Louisianne.

Cilj mu je bio pozvati na promjenu načina ophođenja policijskih službenika s crnačkom zajednicom.

Komentiraj