NAKON UBOJSTVA STUDENTICE: PU Osječko-baranjska i dalje tvrdi da je policajac ubio slučajno

U PU osiječko-baranjskoj i dalje tvrde da je ubojstvo 21-godišnje studentice u Osijeku, za koje je osumnjičen policajac, bio nesretan slučaj.

Izvor: Media servis

Načelnik Ladislav Bece otkrio je što je policija zaključila:

“On se malo hvalio i pokazivao tu novu futrolu, vadio je pištolj, vadio je streljivo, vraćao je, repetirao i u jednom trenutku, najvjerojatnije zbog lošeg baratanja oružjem, došlo je do opaljenja i streljivo je pogodilo mladu djevojku. Imamo zadnju komunikaciju djevojke. Mogu reći da je proteklo nekoliko minuta od zadnje njene komunikacije do vremena kada je on zvao 112”.

I Ženska mreža Hrvatske oglasila se oko ubojstva u Osijeku, ali i i silovanja i Lici u kojima su glavnu ulogu imali upravo policajci. Poručuju kako su zgroženi postupanjem nadležnih institucija te se pitaju:

“Kako možemo očekivati da će se žene obraćati za pomoć državnim institucijama, kada su svjesne da su policijski službenici koji bi ih trebali štititi i sami nasilnici koje štiti sustav?”.

U tom kontekstu kritizirali i vladine mjere koje se odnose na nasilje nad ženama. Riječ je, tvrde, o kozmetičkim promjenama jer se ne vidi prava politička volja za rješavanje ovog problema. Ističu kako su policijski službenici okrivljeni za brutalno silovanje mlade žene u Lici na slobodi iako bi im trebao biti određen istražni zatvor dok žrtva živi u strahu.