NAKON UBOJSTVA PASA U ZAPREŠIĆU: Ovo je poziv na tribinu “Grad u lovištu” – protiv svakog nasilja

U Zaprešiću je čovjek iz čista mira pucao na dva psa, ljubimca Kristine Kodrnje, koja je bila užasnuta prizorom dok je šetala s njima uz šumicu preko potoka u gradu. Izazvalo je to veliki odjek i ogorčenje u javnosti, a sada će u Zaprešiću biti i tribina pod naslovom “Grad u lovištu”.

U povodu nemilog događaja u Zaprešiću, gdje su vatrenim oružjem namjerno ubijena dva vlasnička psa u lovištu lovačke udruge L.D. „Zaprešić“ iz Zaprešića kod jezera Zajarki, unatoč nepostojanju obilježenih tj. označenih unutarnjih granica lovišta prema gradu Zaprešiću – pozivamo vas na Tribinu koja će biti održana u ponedjeljak, 20. studenoga 2023. u 18 sati, u Vršilnici, Aleja Đure Jelačića 1, 10290 Zaprešić.

Moderatorica tribine je Silvia Bosner. Organizator ovog događaja je neformalna grupa građana koja želi javno govoriti o problemima suživota građana, lovaca i kućnih ljubimaca, na rubnim područjima gradova i nenaseljenih mjesta, gdje nisu jasne točne granice lovišta i prostora kojim se građani s djecom i kućnim ljubimcima mogu i smiju kretati.

Svrha je organiziranja ove tribine stvaranje prostora za bolje i uređenije društvo, te ugodnijih uvjeta za život svih građana – što je nesumnjivo prioritet i težnja svih nas, neovisno o bilo kakvim razlikovnim odrednicama.

Na tribini će biti nazočni osobe iz struke, predstavnici Grada Zaprešića, Zagrebačke županije, lovci, predstavnica neformalne grupe građana i oštećena osoba Kristina Kodrnja kojoj su u nemilom događaju ubijena dva psa, uz sudjelovanje građana koji će moći postavljati pitanja, kao i izraziti svoje mišljenje.

Pozivamo vas da se Tribini odazovete te svojom nazočnošću pošaljete jasnu i nedvosmislenu poruku da je cilj svakoga od nas pojedinačno i svih nas zajedno, život u uređenoj zajednici, u kojoj nema mjesta za ikakvo nasilje ili samovolju bilo koga, kada su neka od osnovnih životnih pitanja posrijedi – u što svakako spada i provođenje slobodnog vremena u šetnji s obitelji, djecom ili kućnim ljubimcima.

U ime neformalne grupe građana Kristina Kodrnja.

Unos

Kristina

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!