NAKON TUČNJAVE U BEOGRADU: Neki se Splićani nagodili – u zatvor će od 4 do 6 mjeseci!

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Rješava se situacija oko šestorice Splićana koji su sudjelovali u neredima u Beogradu, na utakmici Partizana i Crvene zvezde, kada su pretučeni i gotovo spaljeni.

Kako javljaju srpski mediji petorica su se Splićana nagodili i prizunali krivnju za nasilničko ponašanje i sklopili sporazum s tužiteljstvom u Beogradu, kako bi dobili niže kazne.

Dobili su kazne zatvora od četiri do šest mjeseci, a osim toga na osnovu sporazuma s tužilteljstvom, njima će biti izrečena i zabrana ulaska u Srbiju na pet godina.

“Moji branjenici su se prilikom saslušanja u tužilaštvu branili šutnjom. Danas su iznijeli obranu i potpisali sporazum o priznanju krivnje, na osnovu kojeg su sa tužiteljstvom dogovorili visinu kazni. Hrvoje Baković i Ante Firić osuđeni su na po šest mjeseci zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ivan Mišković četiri mjeseca zatvora”, rekla je za Kurir odvjetnica Maja Trkulja.

Nije poznato koliku je kaznu dobio Stjepan Mihovilović. Od svih uhićenih, samo je bivši MMA borac Damir Tovarović odbio sporazuma o priznanju krivice i on nije bio na saslušanju.

Srpski mediji pišu kako su u tijeku i pregovori između Tovarovića i tužiteljstva.

Svi će Splićani, koji su u pritvoru od 13. prosinca, kaznu izdržavati u Srbiji, a nakon toga će im biti izrečena mjera zabrane ulaska u Srbiju u idućih pet godina.

PISALI SMO:

VIDEO: UZNEMIRUJUĆE – Otkriveni akteri plana tučnjave sa Splićanima u glavnoj ulozi – čitajte OVDJE.