NAKON TEŠKOG MOŽDANOG UDARA: Trener Seno Čusto prevezen iz Tokija u Rijeku

Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za Olimpijski program i šef Misije HOO-a na Olimpijskim igrama u Tokiju Damir Šegota, poslao je u ime nacionalne olimpijske udruge kratko priopćenje za javnost.

U HOO-ovu priopćenju stoji: „Naš cijenjeni sportski stručnjak, trener streljaštva Seno Čusto, koji je nakon teškog moždanog udara ostao na liječenju u Tokiju, uspješno je transportiran medicinskim zrakoplovom u Rijeku.

Sukladno prethodnom dogovoru s upravom KBC-a Rijeka, gospodin Čusto je preuzet od tamošnjeg medicinskog tima te je smješten na odjel intenzivne njege. Hrvatski olimpijski odbor zahvaljuje tvrtkama Allianz i Tokyo Marine osiguranje koje su omogućile prijevoz našeg trenera u Hrvatsku, kao i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Japanu za potporu tijekom njegova smještaja i boravka u tokijskoj bolnici. Ovim je činom završena i Misija Hrvatskog olimpijskog odbora u Tokiju.“

Podsjetimo, dan uoči svečanosti otvaranja OI-ja u Tokiju (22. srpnja), 66-godišnji Seno Čusto završio je u tokijskoj bolnici, nakon što mu je pozlilo u autobusu tijekom povratka s treninga. Do povratka u Hrvatsku, trofejni trener hrvatske streljačice Snježane Pejčić više je od dva mjeseca proveo na liječenju u bolnici Showa University Toyosu u Tokiju.