NAKON SVEGA ISPRIKA: Evo što kaže riječka vijećnica o Srbima i vrbama

Ivona Milinović, HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci, na Facebooku je komentirala svoje kontroverzno gostovanje u jednoj radijskoj emisiji u kojoj je izrekla oštre riječi o Srbima.

Na Facebooku je napisala:

Što reći, i koju poruku poslati? Svakako se duboko ispričavam hrvatskoj javnosti koja je čitala moje izjave koje su izrečene upravo u kontekstu osude šovinističkog ponašanja dijela Torcide. I ja sam samo čovjek, i ispričavam se zbog krivog izražavanja. Niti to mislim, niti mi je to bila namjera reci, ali to sto sam izrekla je bila pogresno. Htjela sam poruciti upravo suprotno – da je dosta brojanja krvnih zrnaca jer to steti svim hrvatskim gradjanima.

Medjutim, Torcidi se neću ispričati zato što uistinu jesam burno reagirala na šovinistički istup u Rijeci kada su na utakmici Rijeka-Hajduk, momci skandirali “Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba”. I stojim iza toga da je to strasna politika Torcide i da su u mojoj Rijeci uznemiravali sve normalne navijače Rijeke, neovisno o nacionalnosti. Neću se ispričati Torcidi niti zato što sam osudila nošenje majica “Ubi Srbina” na Poljudu. Niti zbog toga što sam osudila incident u Uzdolju.

Za mene postoje ljudi, ili smeća. Prebrojavanje krvnih zrnaca u maniri Pupovca i pojedinaca iz Torcide ću uvijek osuditi. Nekad ću se i nespretno izrazit, kao što uistinu i jesam. I kajem se. Jedinu fobiju koju imam jest fobija od ekstremističke politike. Ako je to zločin, jesam, kriva sam.

Pojedinci iz Torcide mi salju poruke “srpkinjo”, ekstremisti s druge strane, kažu da sam ustaša. I to ću izdržati ako će doprinjeti marginalizaciji svih ekstremnih dijelova hrvatskog društva, ma s koje strane spektra dolazili.

PISALI SMO:

VIDEO: SKANDAL HDZ-OVE VIJEĆNICE – U Rijeci ne trebaju vrbe – možda u selima gdje je Srba 30, 40 posto – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ivonamilinovic/posts/10156715547438857″ bottom=”30″]