NAKON SUKOBA TORCIDE S POLICIJOM: Hajduk se oglasio priopćenjem – evo što kažu

S Poljuda je stiglo priopćenje za medije. Iz Hajduka su se oglasili povodom makljaže Torcide s policijom na odmorištu Desinec.

Podsjećamo, navijači Hajduka vraćali su s derbija na Maksimiru gdje nisu ni ušli na stadion, ne slažući se s procedurom koju je Dinamo kao organizator utakmice odredio za unošenje transparenata i ostalih navijačkih rekvizita. Na prvom odmorištu u smjeru mora (Desinec) došlo je do užasnih scena koje su rezultirale sa četiri propucana navijača i ukupno 20 ozlijeđenih policijskih službenika.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“HNK Hajduk osuđuje svako nasilje. Nakon nemilih sinoćnjih događanja i scena u kojima je u sukobu navijača i policije stradalo više osoba, pozivamo sve dionike hrvatskog nogometa na razum, dostojanstvo i mir.

Žao nam je što smo jučer ostali uskraćeni za energiju i potporu koju nam naši navijači pružaju tijekom cijele sezone, ali razumijemo da je to kulminacija svih diskriminirajućih odluka koje već godinama idu na štetu naših navijača na gostujućim utakmicama.

Smatramo da se jasno moraju detektirati stvarni problemi i uzroci koji su doveli do neželjenih posljedica, a umalo i do tragičnog ishoda. Hajduk je spreman pomoći svim društvenim akterima koji žele stvarno rješenje ovog problema.

Poljud će u četvrtak biti velika sportska pozornica i mjesto završnog okupljanja uzbudljive sezone, finala Hrvatskog nogometnog kupa. Pozivamo sve da nam se pridruže u Splitu te da svi zajedno uživamo u spektaklu i emocijama koje samo Hajduk i Poljud mogu izazvati.

Od ovog trenutka u potpunosti se fokusiramo na pripremu finala, a od svih dionika nemilih događaja, kao i cjelokupna hrvatska javnost, očekujemo odgovore”, stoji u priopćenju Hajduka.