NAKON STRAVIČNE NESREĆE: Smokvica 7 dana u žalosti – načelnik općine o poginulima

U Smokvici je počela sedmodnevna žalost zbog smrti trojice mladića.

Izvor: Media servis

U tjednu žalosti do 10.1. na javnim mjestima na području Općine Smokvica neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, rekao je za MS načelnik Kuzma Tomašić.

“Povodom ove nezapamćene tragedije koja je pogodila Smokvicu, mjesto od 1000 stanovnika, da u jednu noć ostane bez tri mlada života, Općina Smokvica je proglasila sedam dana žalosti. Počinje od danas do 10.siječnja. U tom vremenu se neće nikakvi programi niti manifestacije odvijati, a pozvali smo i naše ugostitelje da rad prilagode novonastaloj situaciji.”

Stravična prometna nesreća se dogodila na cesti između Blata i Vela Luke 2.siječnja. Mladići su bili u automobilu koji je sletio s ceste i udario u drvo Dvojica su bili vatrogasci u DVD-u Smokvica, jedan je igrao nogomet u nogometnom klubu Jadran Smokvica. Najmlađi je imao 19 godina, a druga dvojica 22 i 24 godine. Riječ je o mladićima omiljenim u svojem kraju.

“Riječ je o mladićima koje si mogao samo poželjeti, bez ikakve mrlje, poroka, bez ičega lošega što bi o njima mogao naći koliko god se trudio. Svi su bili članovi naše viteške udruge, dva su bili aktivni vatrogasci našeg DVD-a Smokvice koji su prošli sva požarišta. Jedan je bio aktivni nogometaš našeg nogometnog kluba. Tri mladića koji su bili omiljeni u društvu, uvijek spremni pomoći, nikada nisu nikome rekli ne, a povrh svega su bili jako društveno aktivni.”