NAKON STRAVE U PAGU: Otac koji je bacio djecu branio se šutnjom – ostaje 30 dana u zatvoru

Teško ozlijeđena 7-godišnja djevojčica koju je otac u Pagu bacio s balkona, zajedno s još troje djece, sinoć je oko 21 sat primljena na daljnje liječenje u KBC Zagreb.

Izvor: Media servis

Zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak sinoć je o njenom stanju rekao:

“Ona je teško ozlijeđena. Ima povrede glave, grudnog koša i trbuha. Njezino stanje možemo procijeniti stabilnim. Na aparatu je za disanje, kontroliramo njezino disanje i cirkulaciju. Nadamo se da će biti sve dobro. Ozljede lica će se zbrinjavati sutra jer sad je najveći problem glava, dobiva lijekove da se smanji otok mozga i nadamo se da će biti dobro”.

Ostalih troje djece nalaze se na liječenju u zadarskoj bolnici. Počinitelja ovo monstruoznog djela tereti se za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju, nešto iza 23 sata je priveden, a u 7 sati bi ga trebao saslušati županijski državni odvjetnik, nakon čega će izaći pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru.

Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru: “Uhićen je sinoć i priveden pritvorskom nadzorniku, a Županijskom odvjetništvo mora ga ispitati u roku od 16 sati nakon privođenja, to će biti za nekoliko sati. Očekujemo i kod suca istrage ročište za određivanje istražnog zatvora, a to će biti do kraja radnog vremena, do 16 sati.”

Ocu monstrumu određen je 30-dnevni istražni zatvor, potvrdio je Hrvoje Visković, istražni sudac Županijskog suda u Zadru, kojem je dodijeljen ovaj predmet. Istražni zatvor mu je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, mogućnosti ponavljanja djela te zbog težine počinjenog kaznenog djela.Visković je potvrdio da se osumnjičeni 54-godišnjak u svima fazama branio šutnjom..

Dodajmo i da je za ovakvo kazneno djelo koje mu se stavlja na teret predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković tvrdi da se često izriču minimalne kazne za obiteljsko nasilje, što treba promijeniti.

“Treba zapravo ipak to koristiti na malo oštriji način, jer svaka izrečena kazna protiv pojedinačnog počinitelja je poruka onim potencijalnim drugima što im se može dogoditi. Ako je ta kazna blaga, onda to nema previše smisla”, rekao je ministar.

Komentiraj