NAKON STRAVE U ATENI: Kaznene prijave protiv 104 osobe – traga se za ubojicom

Opsadno stanje u Grčkoj se nastavlja. U nekoliko čuvanih autobusa i uz drakonske mjere osiguranja uhićeni hrvatski državljani i nekoliko Grka odvedeni su pred suca istrage, koji je odlučio o podizanju kaznene prijave protiv 104 osobe.

Izvor: Media servis

Kaznena djela s kojima se okrivljenici suočavaju su ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija, posjedovanje eksploziva, dok od prekršaja: narušavanje mira, nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda, uništavanje imovine, ilegalno nošenje i korištenje oružja.

Tko je ubojica još nije poznato. Kako još uvijek nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, progon za kazneno djelo ubojstva nije personificiran.

Trenutačno se ispituje genetski materijal pronađen u alatima za ubijanje, metalnim predmetima i drvenim palicama, kako bi se pokušalo identificirati počinitelja.

Istrage se odvijaju u tri pravca, a vlasti su zaplijenile sve mobitele uhićenih i pregledavaju ih radi mogućih dokaza.

Grčki AEK zbog smrti svog navijača traži drakonsku kaznu za Dinamo, a hrvatski prvak oštro im je odgovorio te poručio: Grci ne surađuju, nitko se neće igrati s nama! Hrvatski problemi s huliganima ponovno su aktualni.

Desetljećima traje borba protiv nereda, bilo da je riječ o događajima na samim sportskim natjecanjima, ili demoliranju gradova, no ovog puta – plaćena je najskuplja cijena. Izgubljen je život mladog Grka, navijača AEK-a.

Jasno je da su se Dinamovi ultrasi udružili s navijačima Panathinaikosa, grčka policija je danima sve znala, ali ništa nije poduzela. U prilog tome ide i dokument na 27 stranica u kojemu su praktički znali i gdje su Dinamovci smješteni.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!