NAKON SMRTI U KOLIMA HITNE: Osumnjičen mladić (22) da je studentici u Zadru dao drugu

Jedna je studentica iz Istre u Zadru preminula u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice, a sada je u svezi s tim ispitan osumnjičeni 22-godišnjak.

Osumnjičen je kako joj dao drogu te se čini da je od nje i preminula, pa je 22-godišnjak priveden i ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu.

U priopćenju ŽDO-a se kaže da se osnovano sumnja da je nesretnoj djevojci dao drogu još u srijedu. A kada joj je pozlilo nije joj pomogao.

”Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela”, stoji u priopćenju.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije i s obzirom na stanje gotovo svih unutarnjih organa djevojke, sumnja se da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti – akutne leukemije, iako njena cimerica, s kojom je živjela u stanu na Stanovima, za to nije znala. Još se ne zna je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka podrijetlom iz Istre, piše Zadarski.hr.

Pouzdane informacije o zdravstvenom stanju djevojke znat će se tek nakon završetka vještačenja njene krvi i dobivanja rezultata drugih nalaza, kao i stručnih mišljenja, kako bi se točno znao  uzrok smrti.

Djevojka je studirala u Zadru, kao i društvo s kojim je provela posljednja dva dana u stanu Voštarnici u kojem su kao podstanari živjeli 22-godišnjak i 24-godišnjak, svi s područja Imotskog.