NAKON SMRTI RUKOMETAŠA: Tot je ipak pretučen – privedene dvije osobe, jedna u bijegu

Nakon niza informacija zbog čega je preminuo u Skoplju hrvatski rukometaš Denis Tot (27), koji je igrao za Butel, stiže vijest da je  ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Tako javlja makedonska Telma TV.

Podsjetimo ksko je nesretni Đakovčanin preminuo jučer u bolnici nakon što je u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

Prvo je javljeno da je Tot napadnut i pretučen, a potom je policija demantirala te tvrdnje i istaknula kako na tijelu nesretnog rukometaša nema vidljivih ozljeda. A da je Tot pretučen demantirala je i ravnateljica skopske bolnice Maja Mojsova.

Danas druga priča, jer kako javlja Telma TV, riječ je o nasilnoj smrti. Pozivaju se na izvještće liječnika sudske medicine koji kaže da je obdukcija pokazala da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga, koje je bilo kobno.

Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužiteljstva, koje je već usmeno obaviješteno i čeka kompletnu dokumentaciju za otvaranje predmeta. Kvalifikacija kaznenog djela ovisit će o dokazima, hoće li se raditi o ubojstvu ili nasilju sa smrtnim posljedicama.

Jedan mladić i djevojka već su privedeni, dok je treća osoba u bijegu. Postoji i videosnimka na kojoj se vidi da su Tot i sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu.

Potukli su se navodno kada su otišli. Tot je pao u nesvijest, drugi su a otišli, a njegovo tijelo vidio je jedan od djelatnika diskoteke te je odmah pozvao Hitnu pomoć.

Oglasila se opet i policija: “Hrvatski rukometaš Denis Tot ipak je preminuo od posljedica fizičkog sukoba u Skopju”, objavio je MUP Sjeverne Makedonije.

Tot je ispred noćnog kluba, koji se nalazi u Gradskom parku, ipak bio u verbalnoj svađi s osobama DT. (28), A.Lj. (28), KL (19) i AK (22) (svi iz Skoplja), pri čemu su ga trojica napala i udarila u glavu, a DT je pao glavom na asfalt i izgubio svijest. Policija je privela dvije od navedene tri osobe, a jedna osoba nije dostupna organima privođenja.