NAKON SMRTI DJEČAKA: Nećemo dopustiti hajku na liječnike – kaže Luetić

Hrvatska liječnička komora predstavila je nalaz stručnog nadzora u Metkoviću povodom tragične smrti 9-godišnjeg dječaka.

Izvor: Media servis

“HLK čvrsto stoji iza utemeljenosti ovog stručnog mišljenja jer objektivno i nepristrano i zasnovano na činjeničnim dokazima. Smatram kako nije dobro za naše društvo i Komora neće dopustiti ovu svojevrsnu hajku i govor mržnje i nepovjerenje koje se pokreće prema liječničkoj profesiji”, izjavio je vršitelj dužnosti predsjednika HLK Krešimir Luetić.

“Kod troje od 10 nadziranih liječnika pronađen je liječnički propusti. Podsjećamo da je istog dana Ministarstvo zdravstva nad istim liječnicima također obavilo inspekcijski nadzor i da su u njihovu nadzoru utvrđeni propusti kod liječnika”, rekla je predsjednica Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor Jadranka Pavičić Šarić.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Dodajmo i da je Hrvatska komora medicinskih sestara od ravnatelja Doma zdravlja Metković zatražila podatke o imenu i prezimenu medicinske sestre iz pedijatrijske ambulante koja se spominje u slučaju smrti dječaka iz Metkovića.

Podatke od ravnatelja nisu dobili, no nakon što je u medijima objavljen dokument Stručnog mišljenja Hrvatske liječničke komore s imenima svih zdravstvenih djelatnika, Komora medicinskih sestara od spomenute sestre tražit će očitovanje i dokaze o njezinom postupanju, nakon čega će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Komentiraj