NAKON SMRTI BEBE: Optužnica protiv 24-godišnjeg oca – prijeti mu visoka zatvorska kazna

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 24-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. i 4. Kaznenog zakona.

U priopćenju DORH-a se kaže:

ORH je objavio priopćenje.

“Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 28. listopada 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1998.) zbog počinjenog kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. i 4. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenom 24-godišnjaku stavlja na teret da je 27. ožujka 2022. u svom stanu, grubo fizički postupao prema svom djetetu (2022.) pri čemu je ono zadobilo brojne ozljede od kojih je preminulo 30. ožujka 2022. Županijski sud u Velikoj Gorici je produljio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela”, kažu iz DORH-a.

Podsjetimo, dvomjesečna beba zaprimljena je 27. ožujka ove godine u Klinički bolnički centar Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena na području Turopolja.

Putem do KBC-a Zagreb bebu su reanimirali, ali je nažalost zbog težina ozljeda beba preminula 30. ožujka.

Otac je odbijao odgovornost i rekao kako je i sam pokušao pomoći djetetu.

Policiju je alarmirala bolnica.