NAKON SMJENE: Oglasila se Nataša Tramišak – ostvaruje se prva prijetnja, kaže

Nataša Tramišak, smijenjena ministrica, reagirala je na Facebooku na medijske napise u kojima stoji da resor ostavlja “u neredu”.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:“”Razvlačit ćemo te po blatu!” Prijetnja je koja se ostvaruje pisanjem laži o javnim osobama, političarima.

Nisam zastrašena, naprotiv.

O softveru eFondovi i problemima koje sam zatekla u istome, od najbržeg prsta do izloženosti osobnih podataka svih korisnika, mediji su već izvještavali, a sami korisnici softvera i bespovratnih EU sredstava dostavljali im dokaze.

O pokrenutom procesu 2019. godine, tko isti softver održava, kakvi su ugovori potpisani tih godina na iznose veće od 32 milijuna kuna i radi čega održavanje softvera do datuma mog odlaska s mjesta ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU nije ministarstvo plaćalo nikome, čak niti Fini (sve je ostalo na 0,00 kn izvršavanja tijekom tih 18 mjeseci), te kako softver nije u nikakvom problemu za održavanje već ga se takvim želi prikazati, obavijestila sam nadležna istražna tijela, kako o samom softveru, tako i DORH o prijetnjama.

Iako više nisam na dužnosti ministrice, nadam se da imam pravo na zaštitu kao i svaki drugi građanin ove države jer ovo je bila tek prva izgovorena prijetnja, ali prijetnja koja se ostvaruje.

To je sve što mogu sada reći.”

Podsjetimo, Hrvatski sabor u petak je odobrio bivšoj ministrici regionalnog razvoja i fondova EU Nataši Tramišak da aktivira svoj zastupnički mandat i vrati se u zastupničke redove HDZ-a iz kojih odlazi Ivan Radić, osječki gradonačelnik.