NAKON SMJENE MINISTARA: HDZ skuplja potpise za parlamentarnu većinu – idu na rušenje Bože Petrova

Petrov, Plenković

HDZ je počeo skupljati potpise za parlamentarnu većinu, a kako smo doznali nakon održane sjednice njihovog Kluba – u srijedu bi već mogli ići na “rušenje” predsjednika Sabora Bože Petrova.

Izvješće: Marinela Ruškovački

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručuje:

“Ono na što mi idemo je stvaranje nove parlamentarne većine. A ta nova konfiguracija sigurno podrazumijeva i novog predsjednika Sabora”, rekao je Plenković.

Ponovio je da ne mogu tri ministra Mosta u prijenosu uživo iskazati nepovjerenje svom kolegi u Vladi. Rekao je i da nije bila ista situacija kada se radilo o razrješenju ministrice Martine Dalić i ministra Gorana Marića.

“Ono je bila proceduralna stvar, a ovo politička. Idem na direktnu primjenu ustavne odredbe”, rekao je Plenković. Na pitanje koliko ova agonija preslagivanja može trajati budući da izgleda prilično cool, Plenković je odgovorio: “Gledajte, zašto ne bi bio cool, što sam napravio krivo?”

Odbacio je navode Mostovog Nikole Grmoje da je razlog smjene trojice ministara zaustavljanje istraga u Agrokoru. Na pitanje koga će građani kazniti ako dođe do prijevremenih parlamentarnih izbora predsjednik Vlade rekao je da se ne radi o kažnjavanju.

“Pa ja sam zadnji koji bi se kockao time da idemo u izbore eto tako jer se mi nešto nismo dogovorili”, odgovorio je Plenković.