NAKON SKANDALA U SPLITU: Znamo tko je iza toga, to je mafijaški obračun

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak, kandidat za zamjenika Bojan Ivošević i bivši gradski vijećnik Centra Luka Baričić, održali su izvanrednu konferenciju za medije.

Podsjetimo, Večernji list u nedjelju je na portalu objavio da “posjeduje mučne prepiske s eksplicitnim seksualnim audio i video zapisima između Bojana Ivoševića, bivšeg splitskog dogradonačelnika i bivšeg gradskog vijećnika Luke Baričića – s dvije djevojke iz Srbije od kojih se jedna predstavila kao maloljetna”

“Ni u jednom trenutku nisam nudio zaposlenje osobi s kojom se upoznajem. U tim porukama doslovno piše ne zapošljavamo preko veze. Aleksandra mi je u jednom trenutku rekla da će doći u Split i inzistirala da njezinu sestru upoznam s Bojanom Ivoševićem. Bojan je moj jako dobar prijatelj kojem sam prouzročio probleme, izvini, Bojane”, rekao je Baričić, kako prenosi N1.

“Vrlo brzo nakon toga prestaje i komunikacija Aleksandre prema meni te od osobe koja je bliska ljudima iz Hrvatske građanske stranke saznajem da iza svega stoji Tonči Omrčen. O kojoj osobi se radi i sve detalje o saznanjima koja imam dat ću policiji. Cilj ove operacije bila je kompromitacija Bojana Ivoševića, a ja sam bio samo poluga preko koje je organizator htio doći do Bojana. Na kraju svega, zbog pritiska javnosti, ja ću se povući iz politike u potpunosti, a mandat gradskog vijećnika, ako ga osvojim, nemam nikakvu namjeru konzumirati”, rekao je Baričić.

“Onog časa kada sam saznao da se radi o maloljetnoj osobi, napravio sam deeskalaciju razgovora i prekinuo komunikaciju. Zanimljivo je da postoje određene poruke koje je isti medij dobio, navedenog izvora, a odlučio je ne objaviti. Prva poruka, 19. svibnja gdje se vidi da je druga strana slala vrlo eksplicitne sadržaje”, rekao je Ivošević.

“24.5., nakon što sam napravio deeskalaciju razgovora, slijedi poruka Luki da ja nisam zainteresiran za tu osobu. Te poruke su oni izbrisali, vodili su s njim komunikaciju na više kanala. Prije nego što je ovo sve došlo do medija, profil je nestao, poruke su obrisane i imamo ovo što imamo. Ničega se ne sramim, jer ništa nisam napravio. Meni je samo žao Luke, koji je napravio lošu stvar, ali nadam se da je nešto iz toga naučio”, rekao je Ivošević.

Puljak je rekao da su ih, kad su ulazili u politiku, upozorili na prljavost u politici. “Rekli su nam, pokušavat će vas ucijeniti na najgnusnije moguće načine”, rekao je Puljak.

“Baričić se povukao, ali politička odgovornost je na drugoj strani. Poručujem tim kriminalcima i mafijašima da se ostave ranjivih ljudi, neka napadnu mene, neka ne diraju ranjive skupine, kojima je život težak i bez toga”, rekao je Puljak.