NAKON SILOVANJA DJEVOJČICE: Evo što kažu sa suda u Zadru zašto su nasilnici pušteni

Zbog sumnje da su u godinu dana više puta grupno silovali maloljetnicu iz njihova mjesta, policija je podigla kaznene prijave protiv sedam mladića iz Zadarske županije – dva punoljetna i petorice maloljetnih.

Nakon što su u subotu ispitani u Županijskom državnom odvjetništu, pomalo zabrinjavajuće, ali svi su pušteni da se brane sa slobode.

Prema prijavi, silovanja su snimili mobitelom te 16-godišnjakinju snimkama ucjenjivali godinu dana kako bi od nje iznudili nove odnose.

Osim toga, prijetili su joj da će filmove poslati njezinim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane. U subotu su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu.

No, ono što je posebno šokantno – svi su pušteni da se brane sa slobode, iako žive u istom mjestu kao i maloljetnica.

Sudac istrage ih je pustio uz mjere opreza jer je zaključio da opasnosti od ponavlja kaznenih djela nema, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Dodao je da su u petak privedena petorica mlađih punoljetnika, dobi od 18 do 20 godina, te da mjere opreza uključuju zabranu približavanja žrtvi, zabranu komuniciranja sa žrtvom te javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno.

“Percepcija javnosti je uglavnom vođena bombastičnim napisima u novinama. Oni su jednostrani i stavljaju se radi čitanosti, a ne zbog onoga što se stvarno dogodilo.

Ja ne mogu procjenjivati što će novinari napisati. Zbog ovoga se često nepotrebno dižu tenzije”, rekao je Visković, a prenosi Media servis.

Što se tiče snimki silovanja, Visković je rekao da su one navodno postojale, ali da ih u spisu nema.

PISALI SMO:

UŽAS KOD ZADRA: Sedmorica mladića grupno silovali djevojčicu (15) – brane se sa slobode! – čitajte OVDJE.