NAKON SILNOG RADA: Zastupnicima odmor 64 dana i uz plaću mjesečno 1.500 kuna za “sladoled”

Podijelite članak
Nažalost, ovo je vrlo česta slika u Saboru - poluprazna sabornica
Nažalost, ovo je vrlo česta slika u Saboru – poluprazna sabornica

Ništa novo u Hrvatskoj kada su u pitanju oni gore – ovaj put zastupnici u Saboru. Za razliku od ostalih radnih ljudi u zemlji, čiji je godišnji odmor propisan zakonom i više nego dvostruko manji.

Ali, odmor zastupnika nije propisan zakonom, već Ustavom RH u kojem stoji kako se sjednice Sabora neće održavati od 15. srpnja do 15. rujna, pa to zastupnici i koriste, bez obzira ima li ili nema posla.

Ovaj put zastupnici će imati čak 64 dana godišnjeg odmora, jer ih je uz sve poslužila i sreća jer 15. rujna pada u petak.

A plaće u Saboru nisu male, negdje od 13 do 18 tisuća kuna, dok predsjednik Sabora Gordan Jandroković ima oko 23 tisuće, više i od premijera Andreja Plenkovića, kojem je plaća oko 18 tisuća.

Zanimljivo je kako će zastupnici primati tijekom odmora svaki mjesec i 1.500 kuna na račun paušala za terenski rad.

Bit će im to za sladoled i neke sitnice potrebne na plaži – na terenu.

A odmor im je doista potreban, jer mnogi nisu progovorili niti riječ, već samo grijali fotelju. A bilo je i onih koji jednostavno nisu niti dolazili.

Nažalost, često je moguće vidjeti i poluprazni sabornici i kada se raspravlja o vrlo važnim temama.

Za svoju djelatnost Sabor će ove godine potrošiti oko 143 milijuna, a od toga za plaće oko 83 milijuna kuna.

Spomenimo tek da su neka istraživanja pokazala da je prosječni godišnji odmor u Hrvatskoj oko 25 dana, da se najduže odmaraju oni zaposleni u institucijama, oko 27 dana, a najmanje oni koji rade u malim tvrtkama, oko 19 dana.

NE PROPUSTITE:

SIROMAŠTVO U HRVATSKOJ: Za više od 20.000 djece jedini topli obrok je onaj iz pučke kuhinje! – čitajte OVDJE.

PERNAROV REKORD: Govorio sam u Saboru više od 41 sat, borio se protiv poreza i štitio ljude od ovršnog stroja – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj