NAKON SASTANKA S PLENKOVIĆEM: Manjine će dobiti potpredsjednika Vlade – to neće biti Pupovac

Nakon što su predstavnici manjina, saborski zastupnici, sjeli s Andrejom Plenkovićem, dogovoreno je kako će oni predložiti jednu osobu koja bi bila potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i nacionalne manjine.

„O imenima nismo govorili. Sastanak je prošao u afirmativnom ozračju za buduću suradnju Vlade prema potpori manjinama i dobrobiti kvalitete života u Hrvatskoj“, rekao je nakon sastanka Tomo Medved.

Nešto više otkrio je Vladimir Bilek, predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine. Kaže kako su Plenkoviću iznijeli prijedlog programa i suradnje i usuglasili zajedničko djelovanje te da se u Klubu nacionalnih manjina trebaju dogovoriti o osobi koja bi bila potpredsjednik Vlade iz njihovih redova.

Potvrdio je da to sigurno neće biti on sam kao ni Milorad Pupovac iz SDSS-a. „On je bio upitan o tome, ali je izrazio želju da nastaviti djelovati kroz Hrvatski sabor“, rekao je Bilek.

„Mi nismo uvjetovali taj dio, to se nametnulo samo po sebi. Već dan nakon izbora bilo je o tome priče, i unutar HDZ-a kao relativnog pobjednika i na sjednicama Kluba nacionalnih manjina“, rekao je Bilek odgovarajući na novinarsko pitanje uvjetuju li manjine mjestom potpredsjednika Vlade potporu mandataru.

Komentirao je i izjavu Veljka Kajtazija kako manjine žele barem tri ministarstva u novoj Vladi. „Tijekom sastanka vidjeli smo napise na portalima. To je krivo preneseno, riječ je o koordinatorima za provedbu programa nacionalnih manjina, a ne tri ministra, to nije istina“, pojasnio je Bilek.

Komentiraj