NAKON “RATA” S HBS-OM: Evo što im je napisao Filip Hrgović

BOKSAČKO POLUFINALE: Filip Hrgović ostao na bronci - izgubio od svjetskog prvaka Filip Hrgović napisao je duži status na Facebooku. Evo ga u cijelosti.

“Nastavno na moje neslaganje s postupcima HBS-a oko plaće za mog trenera kao i na podršku te interes javnosti za ovaj slučaj, želim s vama podijeliti kako sam od HBS-a zatražio da u roku 14 dana preispitaju svoju odluku o ne isplati plaća za mog trenera i obavijeste me o istoj nakon čega ću moći jasno i javno odlučiti jesam li u mogućnosti nastaviti pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.

Vjerujem kako je ljudski i pogriješiti i ispričati se za pogreške i žao mi je ukoliko sam nekog nedužnog u svojim nastupima ili skidanju svoje slike sa zida uvrijedio. Na press konferenciji HBS-a izneseno je puno netočnih informacija. Ne želim se ispričati za navodne fizičke obračune, napade i slično jer odgovorno tvrdim kako to nisam počinio.

Također, odgovorno tvrdim kako nikada bez opravdanog razloga nisam odlučio ne nastupiti za reprezentaciju, prošlo europsko i svjetsko prvenstvo već sam započeo pripreme za profesionalnu karijeru i to nisam bio u mogućnosti o čemu su svi bili na vrijeme obaviješteni. Službeni poziv za nastup za Hrvatske vitezove u WSB-u nisam nikad dobio tako da isti nisam mogao odbiti. Za nacionalnu reprezentaciju imam preko 100 nastupa i najtrofejniji sam hrvatski boksač u povijesti nakon nedodirljivog Mate Parlova.

Odgovorno tvrdim kako moji profesionalni ugovori i angažman neće utjecati na moje pripreme i moj nastup za moju domovinu Hrvatsku na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Kažu da vodstvo HBS-a čine časni ljudi, generali pobjedničke hrvatske vojske, gospodarstvenici koji zapošljavaju od 15 do 150 radnika u svojim tvrtkama, branitelji.

I ja sam sin hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata koji nema čin kako hrvatske tako ni druge države, koji nije u obranu Hrvatske došao iz niških specijalaca, koji danas ne prima vojnu mirovinu niti sjedi u nadzornim odborima nekoliko firmi, već se zajedno sa svojim bratom bez ikakvih očekivanja i zahtjeva stavio na raspolaganje Hrvatskoj državi.

Iskreno se nadam kako će predstavnici HBS-a prepoznati moju dobru namjeru da se ovaj slučaj završi na zadovoljstvo svih, a osobito na ponos Hrvatske za koju želim nastupiti na OI u Tokiju i vratiti se s medaljom oko vrata. Zahvaljujem svima na riječima i porukama podrške proteklih dana. Sportaš sam i vjerujem u najbolje. Nadam se da se ovoga puta neću razočarati u odluke i postupke odgovornih. FH

Komentiraj