NAKON “RATA” DOBROVIĆ – MARIĆ: HBOR objavio snimku – evo što je rekao ministar Marić u svezi kredita

zdravko marić, vlada

Konačno je objavljeni  audio zapis s dijela sjednice Nadzornog odbora HBOR-a od 20. prosinca 2016. na kojoj se raspravljalo o kreditima društvima Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec d.d.

“Ja, kad god je neki prijedlog odobrenja za koje društvo iz koncerna Agrokor, ja se suzdržavam od diskusija i odlučivanja. Tako je bilo i u prošlom mandatu”, rekao je ministar Zdravko Marić na početku i otvorio raspravu.

Marića potom više nema u tonskom zapisu, koji možete poslušati OVDJE.

Nije sudjelovao niti u glasanju za odobravanje kredita, već je uputio poruku ministru Dobroviću, povodom skidanja točke 6 s dnevnoga reda. “Samo informacija za ministra Dobrovića, Uprava je predložila da se skine s ove sjednice dnevnog reda”

Uglavnom se čula ministrica Martina Dalić, koja je postavljala pitanja.

Podsjećamo kako je u posljednje vrijeme bilo opet raznih izjava po tome što je a što nije ministar Marić znao posebno u svezi Agrokora.

Prije sjednice Vlade, rekao je: “Tjednima već traje konstantno blaćenje i obezvrijeđivanje…Trpio sam sve udarce, ali kad netko prijeđe granicu – reagirao sam. Nije mi drago to govoriti, ali morao sam reagirati. Možete i sami provjeriti. Snimka je objavljena u interesu javnosti i možete ju preslušati”, kazao je Marić.

Valja podsjetiti kako su se verbalno sukobili Zdravko Marić i bivši ministar zaštite okoliša Slavena Dobrovića.

Prava je bura nastala nakon izjave Dobrovića koji je optužio Marića da je članovima Nadzornog odbora HBOR-a sugerirao da glasuju za odobrenje kredita Agrokoru teškog 48,3 milijna eura.

Marić je odgovorio da bezočno laže i najavio tužbu, na što je Dobrović odgovorio da zahtijeva da se javno objavi audio zapis sjednice Nadzornog odbora HBOR-a.

Nakon svega javio se i zastupnik Mosta Dobrović, koji se ispričao Mariću:

“Ja sam preslušao snimku, povratio sam sjećanje i moram reći da sam pogriješio, ispričavam se ministru Mariću i javnosti, bio je na sjednii, ali se izuzeo od rasprave i očito sam zamijenio uloge njegove s nekim drugim. Pogriješiti se može, ispričati se mora”.

 

Komentiraj