NAKON POŽARA U MINTU: Vlasnik tvrdi da je šteta oko 800.000 eura – kamere snimile muškarca koji pali

U noći s ponedjeljka na utorak izbio je požar u noćnom klubu u Ulici Florijana Andrašeca, a kriminalističko istraživanje potvrdilo je da je požar podmetnut, izvijestila je policija.

Policija je štetu isprva procijenila na 100.000 eura u požaru u kojem nitko nije stradao.

Vlasnik zagrebačkog noćnog kluba Mint koji je u potpunosti izgorio, Kristijan Babić, otkrio je da je šteta puno veća nego što se prvotno mislilo.

“Šteta je ogromna i neka naša prva procjena iznosi oko 800.000 eura. Bojim se da bi mogla biti i veća.

Zasad ne puštamo nikoga u klub jer su posvuda ostaci ploča knaufa, rasvjete i ostalih uređaja sa stropova i zidova, koji su svi nagorjeli i rastopljeni, pa da nekome nešto ne padne na glavu”, kazao je za 24 sata.

Provjeravaju se i sve raspoložive snimke nadzornih kamera. Kako javlja Jutarnji, snimke videonadzora iz kluba i one izvana, iz dvorišnog ograđenog prostora i ulaza u klub, pokazuju da mršava muška osoba ulazi u dvorišni dio te prilazi vratima, no onda odlazi do prozora kluba u prizemnom dijelu i razbija ga.

Nakon provale, koju je odradio, pretpostavlja se, nekim predmetom poput čekića, sjekire i sličnog, u prostor kluba ulazi te ide prema pultu u produžetku te dalje u unutrašnjost, gdje su fotelje i sva ostala dopremljena oprema za uređenje. Sve to polijeva benzinom, pali i izlazi kroz prozor na ulicu.