NAKON PORUKA MRŽNJE: Oglasio se gradonačelnik Bandić – poslao je i pismo isprike

Nakon što su u Zagrebu nakon transparenta mržnje prema Srbima zaredali i gnjusni grafiti, reagirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je uputio pismo isprike Miloradu Pupovcu, Borisu Miloševiću, Mili Radoviću i Mitropolitu Portfiriju Periću.

Gradonačelnik Bandić je na Facebooku objavio:

Upućujem najiskreniju ispriku srpskoj nacionalnoj manjini radi incidenata koje najoštrije osuđujem! Zagreb je otvoren grad koji doista živi multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost.

Kao gradonačelnik, punih se dvadeset godina zalažem za razvoj tolerancije u našem gradu, poštivanja drugih i drugačijih kao i svih općeprihvaćenih ljudskih i demokratskih vrijednosti.

Zagreb je grad koji poštuje različitosti, a osuđuje diskriminaciju i bilo koji oblik nasilja. Ne smijemo dopustiti da izolirani slučajevi okaljaju naše zajedništvo koje gradimo i živimo godinama i po čemu drugima možemo služiti kao primjer. Pismo isprike jučer sam uputio gospodinu Miloradu Pupovcu, Borisu Miloševiću, Mili Radoviću i Mitropolitu Portfiriju Periću.

Dragi prijatelji primite moju ispriku još jednom, a naše sugrađane pozivam da svakodnevno dokazujemo svoju otvorenost, širinu, ljudskost i toleranciju, pa – ako hoćete – i kršćansku dobrotu. Ostanimo siguran grad i mjesto ugodnog življenja, svima na ponos!

Komentiraj