NAKON POBJEDE DINAMA: Zdravko Mamić oglasio se prepun emocija

Dinamo je pobjedom nad Istrom osvojio 16. Kup Hrvatske u Velikoj Gorici gdje je slavio sa 6:3, a odma se oglasio Zdravko Mamić, nekadašnji Dinamov savjetnnik.

Mamić na Facebooku piše:

“Bez doma, uz podmetanja sa svih strana, u povijesnoj krizi i pandemiji Dinamo je večeras stavio točku na i najveće sezone hrvatskog kluba u povijesti hrvatskog klupskog nogometa.

Klub junaka pokazao je da nije napravljen od zlata nego od najtvrđe tvari na svijetu – dijamanta. Dijamanta kojeg svakog dana bruse protivnici, kako na sportskom, tako i na svim ostalim poljima.

Današnji Dinamo dijamant je koji razno razni žele ukrasti, žele mu umanjiti sjaj, ali dvostruka kruna na glavi naših igrača, stručnog stožera i svake osobe od čistačica i zaštitara do članova uprave kluba dokaz je da što je pritisak veći, to je dijamantno Dinamovo srce jače, tvrđe i sjajnije.

U povijesti kluba svih Hrvata i ljubitelja sporta ostat će upisano: u najuspješnijoj sezoni u svojoj povijesti, 2021. godine Dinamo je osvojio prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske, izbacio Mourinhov Tottenham i igrao četvrtfinale Europa Lige, pronoseći slavu Zagreba i Hrvatske.

Generacija 2021. pridružila se večeras u vječnosti generaciji 1967. i 1982. Zahvalan sam Bogu što sam imao u svom životu misiju podići taj dijamant iz blata i brusiti ga, a još sam zahvalniji na svim suradnicima koji su ga pretvorili u remek djelo hrvatskog sporta.

Posebnu zahvalu upućujem predsjedniku najvećeg hrvatskog kluba gospodinu Mirku Barišiću pod čijim budnim okom smo napravili ovaj veleban uspjeh. Hvala vam i nek zauvijek živi Dinamo!”