NAKON PADA REJTINGA: Popravit ćemo rejting hrvatske politike i države – kaže Marić, ali kako?

zdravko marić

Ministar financija Zdravko Marić osvrnuo se na ocjenu Moody‘sa koji je snizio hrvatski kreditni rejting i sada je dvije stepenice ispod investicijkog s negativnim izgledima.

“Sigurno da mi u Vladi ne možemo biti zadovoljni da se kreditni rejting spušta. Odluka je na neki način rezultat stalnih oklijevanja i odgoda činjenja određenih mjera i aktivnosti. Nova Vlada je toga u potpunosti svjesna. Pred nama je i ovo dodatno upozorenje da nema toga i da tu grešku više nećemo ponoviti. Reformski paket i mjere koje smo si zacrtali bit će provedene u punom obujmu”, rekao je Marić, prenosi Media servis, i dodao:

“Popravit ćemo rejting hrvatske politike i općenito hrvatske države u međunarodnim okvirima. Žao mi je što Mooody‘s nije sagledala sve aspekte proračuna za 2016. godinu koji je jasan pokazatelj što i na koji način Vlada želi i planira želi učiniti u ovoj godini kao i u godinama koje dolaze”, rekao je Marić.

Očekuje da će proračun biti izglasan, a osvrnuo se i na ocjenu političke nestabilnosti.

“Mislim da je to svim akterima politike, opoziciji i poziciji, poruka da moramo voditi računa o vjerodostojnosti hrvatske politike i da naše riječi imaju težinu. Uz sve ono po čemu se razlikujemo i u segmentima u kojima postoje razlike u stavovima da to treba u konačnici voditi konstruktivnim rješenjima”, rekao je Marić.