NAKON PADA AVIONA: Ozlijeđeni putnici helikopterom prebačeni u KBC Split

Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se jutros srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć.

Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije.

Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid.

Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji, prenosi Media servis.

Liječnik o ozlijeđenima:

“Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada i sve troje bit će zadržani u KBC-u Split. Pilot je najlakše ozlijeđen, mislim da će dan ili-dva biti u bolnici. Stabilno je, dobro je i njegove ozljede su sanirane. Dvoje putnika zadobilo je teže ozljede.

Radi se o prijelomima više kralježaka i kod putnika i kod putnice. Riječ je o stabilnim prijelomima koji ne trebaju operacijsko liječenje i pacijenti nemaju neuroloških oštećenja”, rekao je medijima Vlatko Ledenko iz KBC-a Split.

Po njegovu sudu, pilot vrlo prisebno reagirao. “Osjetio je da mu zrakoplov gubi snagu i onda je napravio najbolje što je mogao u takvim okolnostima. Mislim da je upravo on najodgovorniji za to da posljedice nisu i znatno teže. Putnici su starije životne dobi, a pilot je mlađi muškarac”, rekao je Ledenko.

Istaknuo je da je pilot zadobio jednu veću ranu na glavi, koja je sanirana.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!