NAKON PADA AVIONA: Ozlijeđeni putnici helikopterom prebačeni u KBC Split

Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se jutros srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć.

Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije.

Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid.

Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji, prenosi Media servis.

Liječnik o ozlijeđenima:

“Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada i sve troje bit će zadržani u KBC-u Split. Pilot je najlakše ozlijeđen, mislim da će dan ili-dva biti u bolnici. Stabilno je, dobro je i njegove ozljede su sanirane. Dvoje putnika zadobilo je teže ozljede.

Radi se o prijelomima više kralježaka i kod putnika i kod putnice. Riječ je o stabilnim prijelomima koji ne trebaju operacijsko liječenje i pacijenti nemaju neuroloških oštećenja”, rekao je medijima Vlatko Ledenko iz KBC-a Split.

Po njegovu sudu, pilot vrlo prisebno reagirao. “Osjetio je da mu zrakoplov gubi snagu i onda je napravio najbolje što je mogao u takvim okolnostima. Mislim da je upravo on najodgovorniji za to da posljedice nisu i znatno teže. Putnici su starije životne dobi, a pilot je mlađi muškarac”, rekao je Ledenko.

Istaknuo je da je pilot zadobio jednu veću ranu na glavi, koja je sanirana.