NAKON NOVOG POTRESA: Policija blokirala središte Petrinje – moguća evakuacija

I dok su neki već obnovili dijelove kuća, jučerašnji potres magnitude 5.0 prema Richteru s epicentrom u Petrinji ostavio je za sobom ponovno veće materijalne štete i kreće obnova od nule.

Novi snažan potres pogodio je već stradalo područje oko 18 sati, a cijelu noć se Sisačko-moslavačka županija tresla od manjih podrhtavanja do magnitude 2.

Policija, kako javljaju večeras mediji, nije nikoga puštala u središte Petrinje zbog opasnosti da se zgrade stradale u potresu ne uruše

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović: “Iz centra grada mislim da svi trebaju biti evakuirani. Komuniciram sa svima koji su dislocirani. Nažalost neku su već popravili dimnjake, krovove i to je sad sve ponovno propalo, popadalo i imamo ponovno štetu”.

Ljudi su, rekao je, u Petrinji ostali zbog ljubavi. “Sada moramo uputiti poruku da je opasnost za svakog čovjeka velika i da se moramo dislocirati iz strogog centra grada”.

“Bojim se da će nas potres izluditi i tu se traži velika odgovornost da donesemo i teške odluke, jer ovo ne prestaje i ne miruje. Svako jutro dobijemo poruku potresa”, rekao je gradonačelnik Petrinje.

Čelnik Stožera i potpredsjednik Vlade Tomo Medved za RTL:

”Prema preliminarnim saznanjima možemo konstatirati da su već vidljive nove štete. Nadam se da nema stradalih. Što se tiče novih šteta, to ćemo sutra ujutro ponovno se vratiti, nažalost na početak. Jer ovo je snažan potres od 5,0 u Brijestu Pokupskom nedaleko od Petrinje”.