NAKON NEKIH DILEMA: Banožić će moći aktivirati saborski mandat na zahtjev odvjetnice

Bivšem ministru obrane Mariju Banožiću ipak će se aktivirati saborski mandat iako on to sam nije zatražio, potvrdio je predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics za 24 sata.

“Proučili smo svu potrebnu dokumentaciju sa saborskim službama te sam odlučio prvo, u dobroj vjeri, Mandatno-imunitetnom povjerenstvu predložiti da prihvati zahtjev odvjetnice Marija Banožića da mu se aktivira saborski mandat te isti stavi na mirovanje”, kazao je Jankovics.

Objasnio je da su pričekali nekoliko dana da vide hoće li im se javiti netko od Banožićeve obitelji, a kad se nitko nije javio, nemaju sumnji da to nije Banožićeva volja. “Nakon što prođe na povjerenstvu, šaljemo zahtjev u Sabor”, dodao je Jankovics.odsjetimo,

Banožićeva odvjetnica Ksenija Vržina za N1 je potvrdila da je podnijela zahtjev Saboru za aktivaciju njegovog mandata i istovremeno stavljanje mandata u mirovanje nakon što je sad već bivši ministar sudjelovao u teškoj nesreći u kojoj je život izgubio Goran Šarić, a on završio u bolnici s teškim ozljedama.

Podnijela je i zahtjev za opciju 6+6, odnosno da Banožić koristi pravo na šest plaći te 50 posto plaće drugih šest mjeseci.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!