NAKON NAPADA U SUPETRU: Uhićen još jedan nasilnik (19)

Još je jedan mladić (19) uhićen u Splitu za kojeg je utvrđena sumnja da je s 22-godišnjakom i još jednim 19-godišnjakom sudjelovao u napadu na sezonske radnike u Supetru.

Njega se sumnjiči za kazneno djelo nasilničko ponašanje u vezi s kaznenim djelom zločin iz mržnje.

Devetnaestogodišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a policija radi na identificiranju još jednog napadača.

”Daljnjim kriminalističkim istraživanjem napada na osobe koji se dogodio 09. lipnja oko 04 sata u Supetru u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu danas je još jedna osoba uhićena i dovedena u službene prostorije policije. Radi se o 19-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojeg je utvrđena sumnja da je zajedno s već prijavljenim 22-godišnjakom i 19-godišnjakom počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz članka 323 a Kaznenog zakona, a u svezi s kaznenim djelom Zločin iz mržnje ( članak 87. st 21. KZ-a). Po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan je pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u navedenom događaju”, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Podsjetimo, usred noći sa subote na nedjelju u Supetru na Braču više nasilnika je napalo petero sezonaca među kojima su bili i pripadnici srpske nacionalnosti.

Vikali su “gdje su Srbi”, a incident se dogodio nakon Torcida kupa.

Nasilje su osudili državni dužnosnici te supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je ukinula financiranje kupa iz gradske blagajne.

Komentiraj