NAKON NAPADA NA SRBINA U VIŠKOVU: Priveden djelatnik Ravnateljstva civilne zaštite – u istražnom 30 dana

Podijelite članak

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, vezano uz slučaj koji se 20. kolovoza dogodio u Viškovu.

Prenosimo priopćenje:

“Policijski su službenici 42-godišnjaka uhitili jučer u ranim jutarnjim satima te započeli kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđena sumnja da je 20. kolovoza oko 20 sati, ispred stambene zgrade u Viškovu, došlo do sukoba zbog parkiranog vozila prilikom čega je osumnjičeni 42-godišnjak oštećenom 70 godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta, uputio ozbiljne prijetnje.

Također, tjelesno ga je napao uslijed čega je oštećeni 70-godišnjak lakše ozlijeđen. Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti, sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

S obzirom da se radi o državnom službeniku, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštitu, isti će sukladno Zakonu o državnim službenicima biti udaljen iz službe.”

M. Š. (42) je uhićen u subotu rano ujutro na graničnom prijelazu Rupa, a određen mu je istražni zatvor od 30 dana.

Komentiraj