NAKON NAPADA NA SRBE U UZDOLJU: Od 16 osumnjičenih sedmorica puštena

Od šesnaest osumnjičenika za napad na kafić u Uzdolju, sedmorica su puštena da se brane sa slobode, a na odluku i eventualne mjere opreza mogu se žaliti i DORH i obrana.

Na šibenskom se sudu doznaje kako je istražni zatvor produljen četvorici okrivljenika, a jedan je još u zatvoru jer je kasnije uhićen.

Kako doznaju Vijesti.hr jednom okrivljenika ukinut je istražni zatvor po prijedlogu državnog odvjetnika, jer ima vjerodostojan alibi da se u inkriminirano vrijeme nalazio na posve drugom mjestu.

U  odnosu na jednog okrivljenika odbijen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora jer sudac istrage smatra da nema osnovane sumnje da je počinio kaznena djela za koja se tereti.

U odnosu na preostalih sedmoricu okrivljenika, po isteku mjesec dana istražnog zatvora, na ročištu održanom dana 22. listopada 2019. sudac istrage odlučivao je o prijedlogu državnog odvjetnika da se protiv njih produlji istražni zatvor za daljnja dva mjeseca, odluka je donesena, ali stranke još nisu primile pisano  rješenja.

Osumnjičeni su, podsjećamo, kao pripadnici Torcide, 21. kolovoza ove godine s više osobnih vozila otišli u ugostiteljski objekt, znajući da se tamo prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys.

Ušli su potom maskirani i zbog mržnje na nacionalnoj osnovi verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.