NAKON NAPADA NA NOVINARKU: Pogriješili smo gdje nismo smjeli – kaže gradonačelnik Puljak

Nakon verbalnog napada splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića na novinarku Slobodne Dalmacije, uslijedile su osude saborskih zastupnika i posipanje pepelom Ivoševićevih kolega.

Izvor: Media servis

Saborska zastupnica i predsjednica stranke Centar Marijana Puljak osudila je verbalni napad splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića na novinarku Slobodne Dalmacije. Ivošević, kojem ovo nije prvi takav ispad, je novinarki zbog objave jednog teksta rekao da će joj se napiti krvi. Puljak kaže da takvo ponašanje ne mogu opravdati niti ga podržavaju.

“Kaže da je zapravo svjestan da ima problem s komunikacijom. Svo ovo vrijeme stranka Centar i gradonačelnik suočili su se s nizom problema od korupcije, kriminala, od nekih lobija s kojima zamjenik gradonačelnika zaista ima hrabrosti kao rijetko tko boriti se svo ovo vrijeme. Međutim to nikako ne opravdava njegov način komunikacije.”

Ivošević je poručio da se na neko vrijeme povlači iz javnosti, a Puljak danas kaže da će zamjenik splitskog gradonačelnika ići i na radionicu kako bi obuzdao temperament dok će komunikaciju s javnošću preuzeti nadležne gradske službe.

Slučaj su komentirali i Ante Kujundžić iz Mosta te šef Domovinskog pokreta Ivan Penava koji imaju oprečne stavove.

“Ja smatram da taj čovjek treba dati ostavku. Ovo nije prvi takav oblik rječnika. Sjetimo se antisemitizma i svega onog što je bilo”, rekao je Kujundžić.

“Nikakve eskapade te vrste prema bilo kome, a kamo li ljudima koji rade svoj posao po meni su neprihvatljive i nepoželjne. Tako da se ne bih nabacivao kamenjem niti na dogradonačelnika, ali apsolutno neprihvatljivo i za osudu”, kaže Penava.”

​Od jučer imam stvarni, a ne metaforički grč u želucu jer znam da smo pogriješili tamo gdje nismo smjeli jer je komunikacija i pristojno ponašanje dio našeg programa, jednako kao i beskompromisna borba za uvođenje reda u Split”, poručio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak putem društvenih mreža napominjući da ne opravdava Ivoševićevo ponašanje te da se, zajedno s Ivoševićem, ispričava napadnutoj novinarki. Istovremeno kaže i kako ne želi izgubiti bespkompromisnog borca za bolji i uređeniji grad, ali ni da mediji ne smiju izgubiti pravo ocjenjivati njihov rad.

Podsjetimo, nakon članka u Slobodnoj Dalmaciji, Ivošević je nazvao urednicu Gradske rubrike Nikolinu Lulić i grubo je verbalno napao. Iz cijelog niza uvreda i prijetnji izdvajili su jednu, koja je urednicu Lulić osobito zgrozila: ‘Napit ću vam se krvi'(!!??).

Ivoševoić se nakon toga ispričao.