NAKON NAPADA NA NAVIJAČE: Nephodno je imati vlastitu vrijednost, a ne biti Trut – poručio Naš Hajduk

Načenik Civilne zaštite Damir Trut izazvao je lavinu negativnih komentara, nakon što je iznio da su navijači koji su došli na potresom uništeno područje stvarali probleme.

‘To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je OK, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili?

Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sada nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu.

Morali smo se baviti njima umjesto stradalima. Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme. Možda za koji dan da dođu organizirani, a ne odjednom 1600’, objasnio je Trut za 24sata.

Podsjetimo, odmah nakon užasnog potresa u Petrinju, Sisak, Glinu… uputili su se kako bi pomogli. Bad Blue Boysi bili su među prvima koji su stigli kako bi čistili ulice i dvorišta u Petrinji i okolicu.

Stigla je oz Splita i Torcida, a potom i navijačke skupine drugih klubova. A sada ih je Trut ponizio.

Udruga Naš Hajduk objavila je reakciju na izjave Damira Truta koji je rekao da su navijači zakrčili ceste, glavinjali, pili i tukli se po terenu u područjima pogođenima potresom.

Napisali su, zaista kratko, priopćenje:

‘Da bi se dobrovoljno i slobodno priznala i uvažila tuđa vrijednost, neophodno je imati vlastitu vrijednost.

A ne biti Trut’.

Komentiraj