NAKON MINI POBJEDE: Kramarić zabio S. Arabiji, ali Dalić ima problema

Nogometna reprezentacija Hrvatske igrala je svoju jedinu pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Domaćin ogleda u Rijadu je bila Saudijska Arabija.

Igra izjednačena, a prvi pokušaj Hrvatske u 9. minuti kada pokušava Vlašića s 15-ak metara, ali golman brani.

Saudijci sve bolji i u 28. Al Buraikan je dobio odličnu loptu i pucao s desetak metara, ali Livaković brani. U 38. nova prilika za domaćine. Na ubačaj ide Al Shehri koji je sam u šesnaestercu, ali glavom puca malo preko gola.

U 41. čista prilika za Saudijsku Arabiju. Al Buraikan bježi Barišiću i šalje loptu u peterac gdje Al Shehri malo kasni na čisti zicer.

Vrlo loše poluvrijeme Hrvatske. Bez igre i bez ideje i bez pravog udarca na gol u 45 minuta.

Izašli su Vlašić i Sučić, a u igri su Oršić i Kovačić. U 53. Stanišić je ubacio, Oršić iz voleja promašio. U 55, Oršić prima loptu, daje Petkoviću koji odlično ostavlja za Brozovića, koji sa 16 metara puca pokraj gola.

Izlaze Lovren i Petković, a u igri su Vida i Kramarić. U 61. izlazi opasni Al Shehri, a mijenja ga Asiri. Minutu kasnije čista prilika za Saudijce. Nakon sjajne akcije Al Dawsari sam izlazi pred Livakovića, ali srećom u čistoj šansi puca preko gola.

U 65. izlaze Pašalić i Brozović, a ušli su Perišić i Modrić. U 72. Saudajci gađaju stativu. Nakon pogrešaka u našoj obrani lopta ide do Kanna koji s desetak metara pogađa stativu. Minutu kasnije zabija Kramarić, ali bilo je zaleđe.

I onda u 82. ipak zgoditak za Hrvatsku. Modrić je našao Kramarića koji vara dva igrača i pogađa bliži kut za vodstvo Hrvatske. U 87. bježi Perišić i zabija, ali iz zaleđa.

Nakon te mršave pobjede Dalić će morati porazgovarati s nekim igračima i vidjeti koji je to “naj” sastav, jer ovo nije bilo dobro.

“Patili smo, a za šest dana nas čeka ista utakmica. Utakmica u ranom terminu, teško vrijeme, vrlo toplo. Mučili smo se prvo poluvrijeme, bili smo bez energije, bez moći. Ja razumijem igrače, tek smo došli s puta i navikavamo se. Imali smo sreće u nekoliko situacija, mogli smo primiti gol.

Poznajem ovu reprezentaciju, živi su, brzi, poletni. Što je utakmica odmicala, mi smo bili svježiji. Najvažnija je pobjeda i da smo vidjeli što nas čeka za pet dana”, rekao je Dalić za Novu TV.

“Neću donositi nikakav sud, svima je bilo teško. Svi su bili umorni. Teško je našim igračima pala ova utakmica. Ovo je bio dobar trening za nas. Srećom, pobijedili smo. Vida je upisao stotu utakmicu.

Nismo igrali dobro, ali razumijem razloge. Moramo biti sretni što nismo dobili gol. Nije bila sjajna predstava Hrvatske, imali smo sreće, ali dobili smo”, dodao je izbornik.

Podsjetimo, Hrvatska za tjedan dana igra svoju prvu utakmicu na Mundijalu protiv Maroka. 27. studenog na rasporedu je Kanada, a posljednju utakmicu u skupini F Vatreni igraju s Belgijom 1. prosinca.