NAKON MEDIJSKE BURE I OSTAVKE: DORH istražuje bivšeg ministra Miju Crnoju

mijo crnoja

Mijo Crnoja, ministar koji je tu dužnost obnašao samo šest dana, morat će DORH-u objasniti kako mu je dodijeljeno zemljište u Samoboru, na kojem je imao prijavljeno prebivalište.

Kako nadležno Državno odvjetništvo poduzima zakonom propisane radnje radi utvrđenja pravno relevantnih činjenica, potvrđeno je danas HRT-u.

Odnosi se to i na moguće nezakonito prijavljivanje prebivališta u Samoboru, kao i navodno izbjegavanje plaćanja prireza u Zagrebu od 18 posto.

Crnoja je premijeru Tihomiru Oreškoviću podnio ostavku na ministarsku dužnost jer, rekao je, ne želi biti uteg Vladi. Nakon maratoba i raznih sastanaka sastanka s premijerom i potpredsjednicima Vlade rekao je ispred Banskih dvora da je njima i pravnim stručnjacima predočio dokumente te da su oni ocijenili kako nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

“Međutim, ja ne želim biti uteg ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska Vlada ne bi uspjela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku”, rekao je Crnoja. Uz njega su bili njegovi savjetnici Herman Vukušić i Josip Jurčević. Crnoja tada nije želio odgovoriti na niti jedno novinarsko pitanje.

Podsjećamo da je Crnojinu ostavku zatražila saborska oporba, nakon medijskih otkrića da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja. Postavilo se i pitanje korištenja namjenski dobivenog kredita za izgradnju obiteljske kuće.

Komentiraj