NAKON MASAKRA U LAS VEGASU: Policija traži motive – zašto je Paddock pobio i unesrećio tolike ljude

stephan paddock, las vegas

Američka policija, dan nakon jedne od najastrašnijih masovnih pucnjava u zemlji gdje in ne nedostaje, traga za motivima koji su ubojicu naveli na zločin.

Izvješće: Media servis

Nakon jedne od najgorih pucnjava u Americi u kojoj je 59 osoba ubijeno, a 527 ranjeno američke vlasti nastoje otkriti što je povučenog umirovljenog računovođu natjeralo na grozan čin.

Policija je u sobi na 32 katu hotela, odakle je pucao na 20 tisuća posjetitelja festivala, pronašla 23 komada oružja i puno streljiva, a u njegovu domu još dvadesetak komada oružja.

“Ujedinjeni smo u tuzi, šoku i žaljenju. Bio je čin čistoga zla”, rekao je američki predsjednik Trump o tragediji u obraćanju iz Bijele kuće.

Obitelj 64-godišnjeg Stephena Paddocka šokirana je i zatečena. Nakon što su, unatoč internetskim tvrdnjama Islamske države odbacile povezanost s međunarodnim terorizmom, službe istražuju motive.

Todd Fasulo iz policije u Las Vegasu: “Znam da ste svi željni doznati, koji su točno bili njegovim motivi, što mu je prolazilo kroz glavu ili što je radio do prije dva tjedna. Obećavam da će vam šerif dati tu informaciju kada ju potvrdimo”.

Policija je u autu napadača pronašla i eksplozivni amonijev nitrat, u obiteljskoj kući još eksplozivnih tvari, a moraju pretražiti i još jednu napadačevu kuću u Nevadi.

Žena s kojom je živio, a za koju se mislilo da je pomagala locirana je u Japanu. Inače otac napadača bio je opasni pljačkaš banaka u 60-tima.

FBI ga je stavio na listu 10 najtraženijih i opisivao kao opasnog psihopata posebno nakon bijega iz zatvora 1968. S

udeći prema ranijim napadima u SAD-u, zemlji nakon nekoliko dana tugovanja žućnih rasprava o kontroli posjedovanja oružja slijedi zaborav do nove tragedije.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!