NAKON MAKLJAŽE NAVIJAČA: Jednom se bore za život – prijave za 44 Torcidaša i 6 BBB-a

Nakon tučnjave u Zagrebu a po završetku istrage protiv 44 pripadnika Torcide i šest BBB-a bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Od ukupno 50 osoba privedenih u službene prostorije zbog sukoba u Ulici Izidora Kršnjavog, 44 su pripadnika gostujuće navijačke skupine, a šest domaće.

Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje po čijem će završetku protiv njih biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Izazivanje nereda“ i „Sudjelovanje u tučnjavi“.

Naime, utvrđena je sumnja da su kao pripadnici navijačke skupine sudjelovali u mnoštvu od oko 100 osoba koje su nasiljem ugrožavale javni red na način da su se u nedjelju, 30. listopada 2022. godine između 13:03 i 13:08 na ulici u Centru (Ulica Izidora Kršnjavoga), zbog obostrane netrpeljivosti suprotstavljenih navijačkih skupina, međusobno fizički sukobili koristeći pri tome razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene drške za sjekire, drvene palice i druge opasne predmete pogodne za napad i ozljeđivanje.

Prilikom sukoba ozlijeđeno je ukupno 15 navijača, odnosno dva pripadnika domaće navijačke skupine i 13 gostujuće. Dvojica gostujućih navijača teže su ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio ozljede opasne po život dok su ozljede ostalih ozlijeđenih navijača za sada okvalificirane kao lakše.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.