NAKON “MAKLJAŽE” NA STADIONU: Hoće li se splitski huligani nagoditi za manje kazne?!

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Mediji u Srbiji i dalje pišu o splitskoj huliganskoj šestorki, koja je sudjelovala u tučnjavi i neredima na utakmici Partizana i Crvene zvezde u Beogradu.

Podsjećamo, u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu su hrvatski državljani – Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, kojima je nedavno produženo zadržavanje do 30 dana.

Oni su u zatvoru od 13. prosinca 2017. godine, kada je zbog nereda privedeno 26 osoba.

U medijima se pojavila i vijest kako je jedan od šestorice Splićana, kojem se ne spominje ime, završio kod psihijatra, nakon sukoba u ćeliji.

On je, naime, bio zatvoren s dvostrukim ubojicom Markom Nikolićem koji je krajem prosinca razbio ogledalo WC-a i napao cimere komadom stakla.

Foto: Screenshot You Tube
Foto: Screenshot You Tube

Jednom je nanio teške ozljede, a onda sebi prerezao vrat i podlegao ozljedama dan kasnije.  Splićanin, koji je dijelio ćeliju s njima, doživio je šok i završio na psihijatriji.

Piše se i o tome kako je šestorka iz Splita dobila ponudu Tužiteljstva za nagodbom. “Politika” je čak i objavila da je dogovor već postignut.

Za priznanje nasilničkog ponašanja nudi im se relativno kratka zatvorska kazna do šest mjeseci. Nakon pregovora od dva dana, slijedi otpisivanje sporazuma 23. siječnja, piše list.

Nakon toga bi se zakazalo ročište na kojem bi sud trebao prihvatiti ili odbiti nagodbu. Po izdržavanju kazne, oni će bit protjerani iz Srbije, uz zabranu ulaska u zemlju na tri godine.

Odvjetnica Maja Trkulja je za Mondo rekla kako nije točno da je sklopljena nagodba, te da postoji ponuda koju će razmotriti.

“Ponuda nije ista za sve okrivljene, za neke je manja zatvorska kazna, za druge veća”, rekla je Trkulja, dodavši kako se zatvorenici osjećaju dobro.

Inače, za izazivanje nereda na javnom mjestu i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi najveća je moguća zatvorska kazna 12 godina.

 

Komentiraj