NAKON KAZNE UEFA-e: Oglasili se iz Dinama – evo što kažu

Nogometaši Dinama sinoć su na gostovanju kod grčkog AEK-a remizirali 2-2 te su se tako oprostili od Lige prvaka zbog 2-1 poraza iz Zagreba.

Nakon utakmice UEFA je objavila kako će, zbog navijačkih incidenata u kojima je navijač AEK-a smrtno stradao, Dinamo europske gostujuće utakmice do kraja sezone igrati bez navijača. Iz Dinama su se oglasili, a u priopćenju su rekli:

GNK Dinamo ovim putem obavještava javnost kako je UEFA donijela odluku o privremenoj zabrani prisustva naših navijača na gostujućim utakmicama UEFA klupskih natjecanja do kraja sezone 2023/24.

Odluka je donesena nakon incidenata koji su se dogodili prije odgođene utakmice trećeg pretkola UEFA Lige prvaka između AEK Atena i GNK Dinamo. Nažalost, ti incidenti su rezultirali tragičnim gubitkom života grčkog državljanina.

Iako će prisutnost navijača GNK Dinama na gostujućim utakmicama biti privremeno zabranjena, klub će nastaviti surađivati s relevantnim tijelima kako bi osigurao sigurnost gostujućih navijača koji će dolaziti na utakmice UEFA klupskih natjecanja u Zagrebu.

Klub ističe svoju predanost sigurnom i pozitivnom okruženju te se zahvaljuje na razumijevanju i podršci svih svojih navijača. Ovim putem još jednom pozivamo naše navijače na fer i sportsko navijanje na svim utakmicama.