NAKON IZJAVE MILANOVIĆA O KRIMU: Ovo je reakcija ukrajinskog ministarstva

Izjava predsjednika Zorana Milanovića kako je jasno da Krim više nikada neće biti Ukrajina izazvalo je salvu reakcija. Rusija, očekivano, puna hvale, dok je Ukrajina izjavu ocijenila neprihvatljivom.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko tim povodom oglasio se na Facebooku. Objavu prenosimo u cijelosti:

”Hrvatski predsjednik Zoran Milanović vjeruje da Krim više nikada neće biti Ukrajina. Također je upozorio na sukob s Rusijom koja ima nuklearno oružje. Pitam se bi li Zoran Milanović s takvom retorikom mogao postati predsjednik svoje države devedesetih, kada se Hrvatska borila za očuvanje državnosti? Bi li njegovi birači pristali zažmiriti na okupaciju dijela teritorija njihove zemlje? Sumnjam.

Podsjećam, zbog vanjske agresije Hrvatska bi mogla izgubiti trećinu svoje zemlje. Ipak, zahvaljujući herojskoj borbi, Hrvati su uspjeli zaštititi neovisnost svoje države. Smatramo neprihvatljivim izjave predsjednika Hrvatske koja je zapravo dovela u pitanje teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

Umjesto toga, visoko cijenimo i zahvaljujemo Vladi Hrvatske i hrvatskom narodu na njihovoj postojanoj potpori Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije”, napisao je Nikolenko.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!