NAKON IZBORNOG NEUSPJEHA: Odlaze čelnici pravaša Daniel Srb i Ivan Tepeš

daniel srb

“Ovim putem Vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto predsjednika HSP AS s obzirom na iznimno loše rezultate koje je postigao HSP AS i ja osobno na izvanrednim parlamentarnim izborima”, stoji na početku priopćenja Ivana Tepeša.

“Iskreno se nadam da su loši rezultati koje smo postigli samo privremeno raspoloženje birača i kako će se pravaška scena okrupniti i na sljedećim izborima postići odlične rezultate.  Pravaštvo kao najstarija i jedina izvorna hrvatska politička ideologija zaslužuje da bude snažno zastupljena u hrvatskom političkom životu.

Želim zahvaliti svim članovima i dužnosnicima HSP AS na dosadašnjoj suradnji kao i potpori koju su mi pružali. Također želim i zahvaliti svim marljivim članovima, dužnosnicima stranke na odrađenom poslu, a biračima na ukazanom povjerenju na netom okončanim parlamentarnim izborima.”

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je pak u Osijeku kako je, nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora na kojima pravaška opcija nije osvojila ni jedan zastupnički mandat, odlučio povući se iz aktivne politike. Potvrdio je da odlazi s mjesta predsjednika stranke te najavio održavanje izbornog sabora HSP-a, koji se po Statutu mora raspisati nakon svakih parlamentarnih izbora.

“To će biti prilika da se izabere novo vodstvo, ja ću u tome procesu biti maksimalno kooperativan, ali se neću ni na koji način miješati u kadrovsku politiku, niti imam namjeru na bilo koji način upravljati strankom”, poručio je Srb.

“Danas, nažalost, imamo poplavu pravaških stranaka koje se proizvode i koje netko plaća, što je tragično. Mislim da bi HSP, kao i HSS, trebala biti zaštićeno nematerijalno kulturno dobro, a ne stranka koja služi tome da preko nje drugi ostvaruju političke probitke”, istaknuo je Srb.