NAKON ISTUPA ZVIŽDAČICE: Uhićen gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i još tri osobe

U akciji policije i USKOK-a rano jutros uhićen je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i još tri osobe zbog sumnje u trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Izvor: Media servis

Akcija uhićenja pokrenuta je nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile, a podsjetimo, da je upravo Cvrtilu prošli tjedan Babić smijenio s mjesta direktorice kutinskog gradskog poduzeća Eko Moslavina nakon što je ukazala kako se politički zapošljavaju članovi HDZ-a i HSLS-a ne bi li se zauzvrat održala većina u Gradskom vijeću Kutine.

Podsjetimo, zbog afere koju je razotkrila Cvrtila u rujnu ove godine Babić je napustio HDZ.

Cvrtila  je u javnost izašla sa snimkama razgovora s HSLS-ovim predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem i razotkrila zapošljavanje u tom poduzeću i priznala da je morala zapošljavati članove HSLS-a i HDZ-a.

Gradonačelnika Babića, tada HDZ-ovca, optužila je da je od nje tražio da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća, što je i učinila i na kraju sve prijavila državnom odvjetništvu.

Cvrtila je rekla da je od zapošljavanja po nalogu Babića i Kljakića Eko Moslavini napravljena šteta od oko 2,4 milijuna kuna. Tvrdila je da su među zaposlenima članovi HDZ-a, HSLS-a, Kljakićev kum, šefica mjesnog odbora, kao i djeca te bračni drugovi političkih partnera.