NAKON ISPITIVANJA: Hrvoje Vojković je pušten da se brani sa slobode

Bivši ministar gospodarstva te bivši šef Croatia osiguranja Hrvoje Vojković jučer je ispitan u zagrebačkom Uredu europskog javnog tužitelja, zbog sumnje na subvencijsku prijevaru tešku 400 tisuća eura, a potom i pušten da se brani sa slobode.

Podsjetimo, Vojković i još jedna osoba uhićeni su po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevate u poljoprivredi i krivotvorenja isprava u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Neslužbeno, subvencije su dobivene za tulipane koji nikada nisu posađeni, a trebali su niknuti na plantaži u Istri.

Željka Pokupec, odvjetnica Hrvoja Vojkovića, kazala je kako ne može govoriti o sadržaju Vojkovićeve obrane jer se nalaze u fazi istrage koja nije javna te da je njezin branjenik pušten da se brani sa slobode jer tužitelji nisu ni zatražili određivanje istražnog zatora.

– Gospodin Vojković je iznio svoju obranu vezano za inkriminacije koje mu se stavljaju na teret. O sadržaju obrane ne mogu govoriti s obzirom na činjenicu da je ovo faza istrage te kao takva nije javna. Gospodin Vojković će biti pušten na slobodu, rekla je za HRT Pokupec po izlasku iz EPPO-a.