NAKON INCIDENTA: SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika odstupio

Nakon što je izašao iz pritvora gdje je proveo noć zbog verbalnih prijetnji susjedu, Jadran Barač, dosadašnji predsjednik dubrovačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika na sljedećim lokalnim izborima povukao se iz utrke za čelno mjesto Dubrovnika i podnio ostavku na mjesto predsjednika SDP-ovog ogranka stranke.

Izvor: Media servis

“Dugogodišnje obiteljske razmirice, prepune šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane meni bliskih osoba, kulminirale su događajem koji se zbio u subotu, kada sam, priznajem, reagirao na krajnje neprimjeren način. Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret.

Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije, kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik.

Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje”, priopćio je Barač.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je navedeni slučaj.

“Javne osobe svojim ponašanjem moraju biti primjer drugima, a odstupanje od takvog ponašanja je neprihvatljivo. Iskreno mi je žao što je kolega Jadran Barač jučer postupio na način kako je postupio, međutim, pozdravljam činjenicu da je preuzeo odgovornost za svoje ponašanje, priznao počinjenje djela i odstupio sa svoje pozicije u gradskoj organizaciji SDP-a u gradu Dubrovniku i izašao iz izborne utakmice. Nadam se da će nadležna tijela detaljno ispitati sve okolnosti ovog slučaja, a pogotovo u dijelu koji se odnosi i na prijetnje koje je primio kolega Barač”, stoji u priopćenju stranke.