NAKON EMISIJE S VELJAČOM: Prijete mi da bi mi trebalo silovati članove obitelji – kaže Stanković

U emisiji Nedjeljom u 2 jučer je gostovala producentica, scenaristica i aktivistica Jelena Veljača, jedna od organizatorica prosvjeda “Pravda za djevojčice” koji su se održali dan ranije zbog slučaja grupnog silovanja kod Zadra i postupanja pravosuđa u tom slučaju. 

Negdje prije kraja emisije voditelj Aleksandar Stanković i Jelena Veljača imali su nešto jači verbalni okršaj.

Tim povodom, ali i zbog prijetnji koje dobiva na račun obitelji, na Facebooku se oglasio Aleksandar Stanković, koji piše:

Vezano uz jučerašnju emisiju Nu2.

S obzirom da sam u dosadašnjoj karijeri napravio više desetaka emisija na temu zaštite ljudskih , ženskih, manjinskih, seksualnih i drugih prava nemam potrebnu dodatno objašnjavati svoja stajališta.

Više manje o meni se sve zna. Tko hoće vjerovati da mrzim žene, ili nekog trećeg nakon 20 godina javnog obavljanja ovog posla slobodno.

Međutim nakon jučerašnje emisije s Jelenom Veljačom javilo se više novinara s istim pitanjem jesam li u svađi s gošćom i što sam točno mislio kada sam govorio o slučaju Salme Hayek.
Gošća i ja se nismo osobno sukobili , sučelili smo stajališta , a to se događa u svakoj Nu2.

Govoreći o poznatoj holivudskoj glumici u polemici sam iznio i stajalište kako nije trebala ostati u poslovnom odnosu s nekim tko ju je seksualno uznemiravao. To mislim i dalje.U smislu zadovoljenja pravde potrebno i društveno poželjno bi bilo da je prijavila zlostavljača, ali prihvaćam sugestiju gošće da svaka žrtva treba sama odlučiti kada će i hoće li to napraviti.

Ova tema je izazvala dosta komentara i na fb stranici Nu2. Svi komentari su dobrodošli osim onih u kojima se nekog vrijeđa i prijeti. Jučer je bilo i prijetnji kako bi mi bliske članove obitelji trebalo silovati pa bih drukčije razmišljao kao i fizičkih prijetnji .

Molim vas da ne ostavljate takve komentare. Kako Jelena Veljača kaže, ja sam veliki bijeli muškarac i znam da moram biti naučen na takve stvari. Naučen, ali ne i pomiren s tim. Moja obitelj ne mora i trudit ću se koliko mogu da ih čuvam od takvih gadosti.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/nedjeljomudva/posts/2805359509487717″ bottom=”30″]